اثرات مصرف سطوح مختلف لیزوفسفولیپید بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، صفات کمی و کیفی لاشه، فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی در بره های پرواری نر آمیخته های زل و افشاری
...
دسامبر 10, 2024 بلاگ nishaweb بدون دیدگاه

سابقه و هدف: در نژادهای آمیخته و یا نژادهای پربازده که لزوم استفاده از منابع لیپیدی در جیره برای تأمین سطح انرژی مورد نیاز دام است، به منظور افزایش بهره‌وری مصرف چربی و بهبود قابلیت هضم آن، استفاده از لیزوفسفولیپید دارای مزایایی می‌باشد. همچنین امکان استفاده از چربی در جیره با حفظ سرایر شرایط فیزیولوژی گوارشی، سبب کاهش مصرف غلات و جلوگیری از ناهنجاری‌های مترابولیکی نظیرر اسیدوز می‌شود. این پژوهش به منظور بررسی اثرات مصرف سطوح مختلف لیزو فسفولیپید بر عملکرد رشد، صفات کمی و کیفی لاشه، قابلیت هضم ظاهری، فراسنجه‌های خونی و آنزیم‌های کبدی در برهه‌های پرواری نر آمیخته‌های افشاری و زل انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش از تعداد  24رأس بره نر آمیخته نژاد زل با افشاری با میانگین وزن 1/9 ±  29/18کیلوگرم و میانگین سن  4ماه استفاده شد. بره‌های آزمایشی در  4تیمار و  6تکرار به مدت 94 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایش شامل:  )1گروه شاهد بدون افزودن لیزوفسفولیپید در جیره و با جیره حاوی منبع لیپید،  )2تیمار حاوی منبع لیپید به اضافه افزودن  4/28درصد لیزوفسفولیپید در جیره،  )3تیمار حاوی منبع لیپید به اضافه افزودن  4/84درصد لیزوفسفولیپید در جیره،  )4تیمار حاوی منبع لیپید به اضافه افزودن  4/58درصد لیزوفسفولیپید در جیره بود. خوراک دهی به صورت انفرادی بود.

نتیجه گیری: نتیجه کلی تحقیق حاضر نشان داد، عملکرد رشد و نیز قطعات با ارزش لاشه با مصرف 4/58 درصد مکمل لیزوفسفولیپید بهبود یافت. در قابلیت هضم ظاهری عصاره اتری و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تیمار 4/58 درصد مکمل لیزوفسفولیپید دارای بالاترین مقدار برود. کاهش کلسترول و نیتروژن اوره خون با مصرف 4/28 درصد مکمل لیزوفسفولیپید مشاهده شد.

برای کسب اطلاعات کامل میتوانید مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *